02.18.2010 - Biologia

BICAPA LIPIDICA (Membranes)


La membrana està formada principalment per lípids i proteïnes (entre els quals glicolípids, fosfolípids, glicoproteïnes, etc.), sent els lípids la base estructural gràcies a la seva condició de molècules amfipàtiques (que poden formar bicapes lipídiques a l'hora d'agrupar-se en micel·les, formant micel·les bicapa) i insolubles en aigua. A més, la composició dels lípids afecta a la fluïdesa, tenint en compte que com més dobles enllaços existeixen (insaturacions a les cadenes hidrocarbonades dels lípids), la fluïdesa serà major. Altres lípids com el colesterol també regulen la fluïdesa (cal tenir en compte, però, que aquests només es troben en cèl·lules animals, a excepció d'alguns casos puntuals, com en les cèl·lules de la fruita de l'alvocat, que contenen colesterol). Com més colesterol hi hagi, menys fluïda serà la membrana; aquest sistema és lògic que no existeixi en les cèl·lules vegetals, perquè aquestes estan limitades per la paret cel·lular i, per tant, no poden expandir-se fins a explotar, no necessiten un reforç d'unió entre les molècules de la membrana plasmàtica.


02.4.2010 - Biologia


Els vibrions


Els vibrions (Vibrio) són un gènere d'eubacteris gramnegatius amb morfologia de bacils, que es desplacen mitjançant flagels polars. Són bacteris anaeròbics facultatius, oxidasa positius i fermentadors.
Viuen en aigua dolça i marina. Però també poden viure associats amb plantes i animals aquàtics.

02.14.2010

Els estreptococs

Els estreptococs (Streptococcus) són un gènere d'eubacteris gram-positius que pertanyen al fílum dels firmicuts. Tenen morfologia de coc i creixen formant parelles (diplococs) o cadenes, on cada divisió cel·lular es produeix al voltant d'un eix.

02.14.2010 - Biologia


Los espirilos

Los espirilos flageladas de forma helicoidal o de espiral. Se desplazan en medios viscosos avanzando en tornillo. Su diámetro es muy pequeño, lo que hace que puedan atravesar las mucosas

02.13.2010


BACILS: Els bacils són bacteris que tenen forma de bastó, quan s'observen al microscopi.